Tukemassa:

Accenture
Octo3
Visma
Sogeti
Qvik
Tuxera

Olen tulossa opiskelemaan tietotekniikkaa LUTtiin, mitä teen?

Ota opiskelupaikka vastaan, tämä on toivon mukaan jo tehty.

Liity Clusterin fuksit 2019-facebook ryhmään tai vaihtoehtoisesti pyydä WhatsApp-kutsua oman vuoden ryhmächattiin.

Liity ylioppilaskuntaan - Suomen lain mukaan jokaisen yliopisto-opiskelijan tulee kuulua omaan ylioppilaskuntaansa, meidän tapauksessamme Lappeenrannan Teknillisen Korkeakoulun Ylioppilaskunta LTKY:hyn, tuttavallisemmin lytkyyn. Lisää infoa: https://ltky.fi

Hae asuntoa. Lappeenrannan opiskelija-asuntosäätiö LOAS tarjoaa huokeahintaisia asuntoja, mutta yksityiseltäkin puolelta löytyy hyviä vaihtoehtoja. Mikäli koulun alku lähenee, eikä asuntoa vielä ole, LTKY ja LOAS järjestävät tilapäismajoitusta dormitoriotyylisesti. Asuntotilanne on opiskelijoiden näkökulmasta lappeen Rannoilla hyvä. Kun saat asunnon, tee muuttoilmoitus jotta posti ohjautuu jatkossa oikeaan osoitteeseen. Kalusteita, alivuokralaisia yms. ilmoituksia jaetaan myös facebook-ryhmässä LOAS laakso

LOASin sivuille tästä: https://loas.fi/

Hae opintotukea - https://www.kela.fi/opintotuki_nain-haet osaa neuvoa meitä paremmin.

Tilaa opiskelijakortti osoitteesta https://www.frank.fi aikaisintaan 1.8.. Elämä halpenee äkkiä.

Pakkaa itsesi valmiiksi uuteen elämään lappeen Rannoilla! Fuksiviikot ovat orientaatiotäytteiset, joista vapaa-ajan ohjelmaa ei puutu. Turhan paljoa paljastamatta, ensimmäisen kahden viikon aikana tulet tarvitsemaan: (normaalin elämisen tarpeiden lisäksi)

  • YO-lakkisi (Jos sinulla on sellainen, ammattikoulututkintolakit tai muu päähine kelpaa hyvin). Prismat myyvät YO-lakkeja myös alkusyksystä.
  • Sään mukaista varustetta, ehkä jopa hieman liikunnallista sellaista
  • Jos menojalkaa vipattaa, on luvassa muiden bileiden mukana myös yhdet joissa pukukoodina on “suit up”, eli pukua tai muuta siistiä seppälää matkaan.
  • Avointa ja reipasta mieltä. Et ole ainoa uusi opiskelija, ja uusi elämänvaihe saattaa jännittää. Totuus on kuitenkin se, että täällä meininki on rentoa ja jokainen saa olla omanlaisensa. Lähde ainakin kokeilemaan kaikkea uutta, saatat jopa tykästyä Skinnarilalaiseen elämään.

Highway-opiskelijat huomio!

Koska varsinainen opinto-oikeutenne alkaa vasta suoritettuanne kiitoradan vaatimukset, ylioppilaskuntaan liittyminen ei ole teille vielä ajankohtaista. Ette myöskään ole oikeutettuja opintotukeen tai opiskelijakorttiin. Killan puolesta olette tervetulleita jäseniksi Clusteriin heti opiskeluidenne alussa ja yhteisössämme kaikki tänne opiskelemaan tulleet ovat yhdenvertaisia.

Hyödyllisiä linkkejä

Palan halusta tietää lisää tulevasta opiskelijaelämästä!

Fukseille on luotu yhteinen facebook-ryhmä Clusterin fuksit 2019 josta löytyy myös kutsu yhteiseen WhatsApp-ryhmään. Linkin saa myös kysymällä sähköpostitse: fuksivastaava@cluster.fi. Cluster löytyy myös Facebookista. Yleisesti hyvää luettavaa löytyy LTKY:n sivuilta ltky.fi, mutta makua opiskelijoiden asioista voi lukea myös LTKY:n nettijulkaisusta alivesta. Internetistä on mahdollista onkia muutakin tietoa, mutta paras keino oppia tuntemaan Skinnarilan Henki on osallistua fuksiviikoille!