Fukseille

Päivitetty 05/2024.

Olen tulossa opiskelemaan tietotekniikkaa LUTtiin, mitä teen?

Ota opiskelupaikka vastaan, tämä on toivon mukaan jo tehty.

Tuutorisi ottaa sinuun yhteyttä ennen lukuvuoden alkamista ja antaa linkin Telegram-ryhmään. Ryhmässä jaetaan tietoa liittyen fuksivuoteen sekä opiskeluun yleisesti ja siellä pääset tutustumaan opiskelukavereihisi. Pyydä kutsu myös kaikkien clusterilaisten yhteiseen Telegram-ryhmään. Kaikille yhteinen ryhmä toimii killan virallisena tiedotuskanavana.

Liity ylioppilaskuntaan – Suomen lain mukaan jokaisen yliopisto-opiskelijan tulee kuulua omaan ylioppilaskuntaansa, meidän tapauksessamme LUT-Yliopiston Ylioppilaskunta LTKY:hyn, tuttavallisemmin lytkyyn. Lisää infoa: https://ltky.fi

Hae asuntoa. Lappeenrannan opiskelija-asuntosäätiö LOAS tarjoaa huokeahintaisia asuntoja, mutta yksityiseltäkin puolelta löytyy hyviä vaihtoehtoja. Mikäli koulun alku lähenee, eikä asuntoa vielä ole, LTKY ja LOAS järjestävät tilapäismajoitusta dormitoriotyylisesti. Asuntotilanne on opiskelijoiden näkökulmasta lappeen Rannoilla hyvä. Kun saat asunnon, tee muuttoilmoitus jotta posti ohjautuu jatkossa oikeaan osoitteeseen. Kalusteita, alivuokralaisia yms. ilmoituksia jaetaan myös facebook-ryhmässä LOASlaakso.

LOAS:n sivuille pääsee tästä: https://loas.fi 

Muista hakea opintotukea – https://www.kela.fi/opintotuki-nain-haet  sisältää hyvää neuvoa.

Tilaa opiskelijakortti osoitteesta https://www.frank.fi  aikaisintaan 1. elokuuta. Elämä halpenee äkkiä monenlaisilla alennuksilla.

Pakkaa itsesi valmiiksi uuteen elämään lappeen Rannoilla! Fuksiviikot ovat orientaatiotäytteiset, joista vapaa-ajan ohjelmaa ei puutu. Turhan paljoa paljastamatta, ensimmäisen kahden viikon aikana tulet tarvitsemaan: (normaalin elämisen tarpeiden lisäksi)

  • YO-lakkisi (Jos sinulla on sellainen, ammattikoulututkintolakit tai muu päähine kelpaa hyvin). Prismat myyvät YO-lakkeja myös alkusyksystä.
  • Sään mukaista varustetta, ehkä jopa hieman liikunnallista sellaista
  • Jos menojalkaa vipattaa, on luvassa muiden bileiden mukana myös yhdet joissa pukukoodina on “suit up”, eli pukua tai muuta siistiä seppälää matkaan.
  • Avointa ja reipasta mieltä. Et ole ainoa uusi opiskelija, ja uusi elämänvaihe saattaa jännittää. Totuus on kuitenkin se, että täällä meininki on rentoa ja jokainen saa olla omanlaisensa. Lähde ainakin kokeilemaan kaikkea uutta, saatat jopa tykästyä Skinnarilalaiseen elämään.

Highway-opiskelijat huomio

Koska varsinainen opinto-oikeutenne alkaa vasta suoritettuanne kiitoradan vaatimukset, ylioppilaskuntaan liittyminen ei ole teille vielä ajankohtaista. Ette myöskään ole oikeutettuja opintotukeen tai opiskelijakorttiin. Killan puolesta olette tervetulleita jäseniksi Clusteriin heti opiskeluidenne alussa ja yhteisössämme kaikki tänne opiskelemaan tulleet ovat yhdenvertaisia.

Hyödyllisiä linkkejä

Clusterin sosiaaliset mediat

Palan halusta tietää lisää tulevasta opiskelijaelämästä

Fukseille on luotu yhteinen Telegram-ryhmä. Liittymislinkin saa tuutorilta tai kysymällä sähköpostitse: [email protected]. Yleisesti hyvää luettavaa löytyy LTKY:n sivuilta https://ltky.fi/, mutta opiskelijoiden asioista voi lukea myös LTKY:n nettijulkaisusta alivesta. Internetistä on mahdollista onkia muutakin tietoa, mutta paras keino oppia tuntemaan Skinnarilan Henki on osallistua fuksiviikoille!